Suzana Sliva

Projekti

PLESNE PREDSTAVE

„Crash – slučaj sestara N“

Svakako najorginalniji i u ideji najbliži onome što podrazumijevamo pod „Novim plesom“ bio je koreografski prvijenac Suzane Sliva. „Crash – slučaj sestara N“ inteligentna je kontrapunktska slika, temeljena na višeslojnosti kazališnog izričaja, naziremo toliko željenu svježinu suvremenog pokreta i prava je šteta što sinoćnja premijera Studija za suvremeni ples nije okončana upravo tim djelom…

Branko Magdić

„Ti koja ima ruke nevinije od mojih“

Plesno djelo inspirirano pjesmom pjesnikinje Vesne Parun.
Pjesmu recitira legendarna glumica Ana Karić.
To petneastominutno plesno djelo u izvedbi plesača Sanje Zimer i Branka Bankovića uzburkala je puno gledalište i doživjelo prave ovacije.
Ovacije i oduševljenje publike doživljavaju i povodom dana Hrvatske u Grazu u sklopu gospodarske komore Hrvatske, kao manifestacija koja je oslikala situaciju užasnog rata što se vodi u Hrvatskoj.

„Balada o Kralju“

Život je priča sa šahovske ploče. Igra u kojima ima dobrih i zlih…
Za Univerzijade u Zagrebu boravila je i glavna koreografkinja ovogodišnje Seulske Olimpijade…
Očito zadovoljna plesanjem članica i članova Studija, koreografkinja je odlučila pozvati Zagrebački ansambl da otvori VII Međunarodni baletni festival što se od sutra do 16 Svibnja priređuje u Olimpijskom Seulu. Priznanje je to kako Studiju za suvremeni ples tako i cjelokupnoj Zagrebačkoj školi novog pokreta koja već dugo godina uspješno slijedi smjerove Europske i svjetske moderne.
Na festivalu u Seulu pojaviti će se i „Balada o Kralju“ mlade članice ansambla, Suzane Sliva, što je nedavno doživjela svoju premijernu izvedbu. Zanimljivo će svakako biti čuti kako je naš studio prošao na tom uglednom skupu suvremenih pokreta na kojem, među ostalim, nastupaju i London Contemporary Dance, Dance company iz Toronta te USA Washington Ballet.

Branko Magdić

„Neka tajna veza“

Pokret je u većem dijelu determiniran rekvizitom, a on je na sceni istražen, pa i iskorišten na sve načine.
Koreografija je osmišljena kroz deset slika koje su ponajprije vizualno zanimljive, jedna od druge strogo odijeljene.
Poput pravih akrobata, plesači obrađuju svoje tehnički zahtjevne plesne dionice, a njihova hrabrost, energičnost i odlučnost dolazi u prvi plan. Podrške, premeti, okreti događaju se u brzim izmjenama, a suprotstavljanje gravitaciji čini se poput najvažnijeg cilja koji oni s lakoćom savladavaju.
Suzana Sliva ustraje u originalnom pristupu i realizaciji svoje vizije suvremenog plesnog izraza.

Sanja Hrgetić

„Postelja“

Zadana tema…preporoda u snu… ljubav… mjesto umiranja… rođenja… bračna… samrtna… predmet…sveto središte…

Tri će koreografa neobavezno jedan od drugoga, pristupiti zadanoj temi i obraditi je na svoj jedinstveni način. Izbor glazbe, kostimi, scenografija i broja plesača varirati će od autora do autora. Cilj je da se prikaže raznolikost ljudskih vizija… da ne postoji samo jedna istina.

„Kao čovjek čovjeku“

Suzana Sliva se u stvaralačkom radu kritički dotiče vremena u kojem živi. Predstava govori o problemima današnjice (obitelj, ovisnostima, seksualnosti…“.
Za postavljenu zadaću Suzana Sliva pronašla je odgovarajući pokret i plesne situacije. Oblikovala ih je znanjem i sviješću o htjenju onoga što želi reći.
Ansambl joj je odgovorio mladenačkom energijom, talentom i radošću plesa koji se uložio u crtanje negativnosti i poigravanje sa sudbinom svijeta.

Mladen Mordej Vučković

„Igre“

Predstava Suzane Sliva izlazi izvan uobičajenog poimanja suvremenog plesa i više je izdanak neverbalnog kazališta / grotesknost pojedinih prizora pokazuju smisao za humor, otvorenost i jednostavnost.
Dvosmislene igre pružile su mogućnost eksperimentiranja i izazova za razigranu maštu autorice nove predstave Ansambla Apsolutnog Pokreta Suzane Sliva.
Suzana Sliva ističe se dobrim zamislima svojega plesnog kazališta, koje su i dobro provedene i izrađene u nastupu ansambla.

Mladen Mordej Vučković

+385 ¤¤ ¤¤¤ ¤¤¤