Suzana Sliva

Projekti

MJUZIKLI

Jarunfest 2003: Galt MacDermot, Gerome Ragni, James Rado, „Kosa“, Kazalište Komedija

Mjuzikl Zagrebačkoj publici nije stran. Istoimeni film redatelja Milosa Formana često se prikazuje na Hrvatskoj televiziji, a gostovanje Američke trupe s Broadwaya koja je Kosu prije nekoliko godina čak dva puta izvela u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinski postavila je visoke kriterije očekivanja. No, Komedija se hrabro uhvatila u koštac s postavljenim zadatkom. Mudrom odlukom da veći dio standardnog ansambla zamjeni mladim nadama, kako ih je nazvao redatelj Štefančić, dobiven je nezamjenjiv mladenački žar i potpuna predanost projektu.

Glazbeni brojevi, koji za pravo čine najveći dio mjuzikla, s tim su žarom i izvedeni – tu se posebno istaknuo dirigent Dinko Appelt, koji je sigurno vodio soliste, mali ansambl glazbenika i zbor. Zbor ovaj put nije statirao, kao u većini Komedijskih predstava, nego je i plesom sudjelovao u radnji (nova tendencija da pjevači budu i plesači, koja je u svijetu pravilo, a u nas se tek razvija, pozitivan je pomak u domaćoj glazbeno scenskoj produkciji). Ples je zapravo najvažniji dio scenskog dijela mjuzikla. Koreografkinja Suzana Sliva napravila je odličan posao – iskočivši iz uobičajenih standarda niske razine Hrvatskog show dancea (čije bijedne rezultate najčešće vidimo na televizijskim emisijama ili u velikim spektaklima), svojim je idejama doslovno oživjela i dinamizirala pozornicu…

Irena Paulus

„Dani od Amora“ , Luka Paljetka, Đole Jusića u režiji Vlade Štefančića

Scenografija – Marin Gozze

Kostimi – Matija Vuica

Koreografkinja – Suzana Sliva

Dubrovačka publika imala je priliku nasmijati se i zabaviti prvim mjuziklom u KMD-u. Ležeran, moderniziran tekst uz obilje plesa i pjesme u dva sata publici nudi ugodnu i bezbrižnu zabavu.

Svakako „Dani od Amora“ jedan je od najzahtjevnijih uradaka Dubrovačkog teatra i najprihvatljiviji za sve vrste publike.

Goran Cvjetinović

Amorova čarolija u Držićevu kazalištu

Dubrovnik je dokazao kako ima snage i glazbenika za glazbeni teatar.

Uz profesionalne glumce priliku da glume, pjevaju i plešu u „Dani od Amora“ dobili su brojni amateri, njih 20tak…

Miljenko Vikić koreograf dodao je – za tako kratko vrijeme napraviti ovakav vrhunski projekt uistinu je nešto posebno. Ležerno, pitko, fascinirajuće. Oduševljenje publike sve govori.

Renata Debeljak

Rock bajka „Ivana“ u kazalištu Marina Držića

Autorski trio Škrabe / Cvitanović/ Štefančić u predstavu je usložio osam priča, dva romana i poeziju Ivane Brlić Mažuranić u Rock bajku kojom su na scenu oživjeli brojne likove iz njenog iznimnog stvaralačkog opusa.

Predstavu je redatelj Vlado Štefančić postavio razigrano i veselo pritom se posluživši brojnim izražajnim sredstvima koje mu kazališna umjetnost pruža, posebno impresionirajući u skupnim scenama na početku i kraju predstave. Ali i fascinantnim koreografijama u bitkama između družina Kraljevića Relje i Bjesomarovih bjesova.

Uigrana mlada postava brojnih amatera koji skladno pjevaju ali iznimno i izgledaju u izvrsnim koreografijama koje potpisuje Suzana Sliva.

Marko Giljača

Rock bajka „Ivana“ u kazalištu Marina Držića

Sjajna koreografija Suzane Sliva i u pojedinačnim i masovnim nastupima, odlično stiliziranim plesovima daje osjećaj da likovi i nakon silaska sa scene i dalje žive.

Sanja Dražić

+385 ¤¤ ¤¤¤ ¤¤¤