Suzana Sliva

Biografija

Suzana Sliva

Suzana Sliva umjetnica, plesač, koreograf, umjetnički voditelj Ansambla Apsolutnog Pokreta.

Nakon završetka opće gimnazije u Križanićevoj, diplomirala je u „Školi suvremene umjetnosti plesa Ane Maletić“ u Zagrebu.

Po završetku obrazovanja postaje članica Studija za suvremeni ples s kojim djeluje pri teatru Zagrebačkog kazališta mladih. Bogato iskustvo stječe radom u ovom ansamblu koji tada, kao zvijezda vodilja u suvremenom plesu, surađuje sa mnogim teatrima u Zagrebu: HNK, Gavela , ZKM, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i mnogi drugi. Isto tako, Hrvatska je televizija tada angažirala Studio za suvremeni ples u svim projektima zabavnog, šou karaktera kao i u projektima ozbiljnog TV programa: plesne, glazbene, dramske i filmske umjetnosti. Pleše u gotovo svim predstavama koje ovaj ansambl izvodi kako u našoj zemlji tako i na gostovanjima: Austrija, Njemačka, Sovjetski savez, Poljska, Češka, Korea, Norveška, Grčka, Turska, Slovenija, BiH, Srbija itd.

Istodobno kao autorica – koreograf ostvaruje niz plesnih predstava: „Crash – slučaj sestara N“, „Ti koji imaš nevinije ruke“ kao i značajno djelo „Balada o Kralju“ sa kojim nastupa na otvaranju Olimpijskih igara u Seulu na „Međunarodnom baletnom festivalu“.

Radi na većim spektaklima Hrvatske televizije i televizijama susjednih zemalja, te na svečanom otvaranju „Univerzijade“ u Zagrebu.

1998 godine osniva „Ansambl Apsolutnog Pokreta“ i postaje umjetnički voditelj tog ansambla.

Djelima: „…kao čovjek čovjeku…“, „Igre“, „Neka tajna veza“, „Postelja“,
stvara svoj novi originalni plesni izraz.

Zbog suradnje sa redateljem Vladom Štefančićem kao koreografu otvaraju joj se vrata u mjuziklima od kojih su neki: “Kosa” , “Dani od Amora” , rock bajka “Ivana” (djelo posvećeno Ivani Brlić Mažuranić) i drugi.

40

 GODINA
umjetničkog
stvaranja

+385 ¤¤ ¤¤¤ ¤¤¤